CDRInfo Forum CDRInfo Forum

Forums  Register  Login  My Profile  Inbox  Address Book  My Subscription  My Forums 

Photo Gallery  Member List  Search  Calendars  FAQ  Ticket List  Log Out

RE: Problem with Sony CRX175E   Logged in as: Guest
Viewers: 1043 You can click here to see Today's Posts | Most Active Topics | Posts Since Last Visit
  Printable Version
All Forums >> [Optical Storage] >> CD, DVD, BD Drives >> RE: Problem with Sony CRX175E Page: <<   < prev  1 [2] 3   next >   >>
Login
Message << Older Topic   Newer Topic >>
RE: Problem with Sony CRX175E - 1/3/2002 1:33:05 PM   
RobM

 

Posts: 4
Joined: 1/3/2002
From:
Status: offline
Just got a Sony CRX-175E yesterday & have had no problems burning with NERO or CloneCD under Win98 SE. (The unit actually came supplied with NERO 5.5 OEM version.) I am also using Princo 80min media so that is not the source of the problems!

I reckon the drive is faulty; how old is it? (Maybe you could exchange it.)

Good luck,

Rob


(in reply to Avatar1)
Post #: 17
RE: Problem with Sony CRX175E - 1/3/2002 6:59:49 PM   
Javurn

 

Posts: 12
Joined: 12/31/2001
From:
Status: offline
i think whats causing allthis is xp. I had the a simlar problem.. but by installing windows 98 back everything works fine.. just stay away from xp. i did a duel boot in bios.

-jav


(in reply to Avatar1)
Post #: 18
RE: Problem with Sony CRX175E - 1/4/2002 8:33:26 AM   
Levendi

 

Posts: 20
Joined: 1/4/2002
From: Australia
Status: offline
Fellas I just bought a sony crx175e last week and for the first 2 or 3 cd's (compatable 4-16 speed)I burnt with clonecd just under 3.5 minutes using 16 speed. the buffer on clonecd started at 100% then come down to 50% after the first 30 seconds and stablised at 50% until the burning was finished. Then when I tried again with the same settings the buffer come right down to 0% after the first 30 seconds and the burning took between 8-12 minutes to complete with 0%buffer reading. For the life of me I don't know why I burnt the first 3 ok and then I could'nt do it any more. I'm using winXP-pro, I also tried using nero but same there with 8-12 burngint time, I also tried using Winoncd 5.0 and that was total mess with errors straight from the start. I called Sony Australia support and the tech that I spoke to, recommended I use roxio easy cd creator platinum 5.02. That will be my next step and I will keep you all posted on the results. In the mean time any information from anyone of you on the above findings would be much apriciated.


(in reply to Avatar1)
Post #: 19
RE: Problem with Sony CRX175E - 1/7/2002 7:52:30 PM   
kesarbai

 

Posts: 2
Joined: 1/7/2002
From:
Status: offline
Hi everyone,

I recently bought a SONY CRX175E and I'm trying to use cloneCD to copy cds. The problem I'm having is that when I try to burn, the buffer levels go to 100% the resultant copy skips about every two seconds. Even when I burn at speeds of 1x - 4x the results are the same. Any suggestions? Your help would be greatly appreciated as I'm getting rather frustrated. P.S. I'm on Windows 95 and using "maxell CD-R pro" CDs.


(in reply to Avatar1)
Post #: 20
RE: Problem with Sony CRX175E - 1/7/2002 11:32:30 PM   
Levendi

 

Posts: 20
Joined: 1/4/2002
From: Australia
Status: offline
What operating system are you using ?? I'm using XP PRO and have no problems what so ever! I'm burning with a number of software (CloneCD, Nero, easyCD creator and winonCD) the only program I have problems with is the WinonCD 5.0 it comes up with errors when I burn 16x or over. HINT!!! if your running xp-pro you need to disable the internal cdburing capabilities that it comes with because it interferes with your other software. Let me know if thats the case and if so I can show you on how to disable it.


(in reply to Avatar1)
Post #: 21
RE: Problem with Sony CRX175E - 1/8/2002 6:58:24 PM   
kesarbai

 

Posts: 2
Joined: 1/7/2002
From:
Status: offline
quote:

What operating system are you using ?? I'm using XP PRO and have no problems what so ever! I'm burning with a number of software (CloneCD, Nero, easyCD creator and winonCD) the only program I have problems with is the WinonCD 5.0 it comes up with errors when I burn 16x or over. HINT!!! if your running xp-pro you need to disable the internal cdburing capabilities that it comes with because it interferes with your other software. Let me know if thats the case and if so I can show you on how to disable it.

I'm using Windows 95.





(in reply to Avatar1)
Post #: 22
RE: Problem with Sony CRX175E - 1/16/2002 6:09:22 PM   
YG007

 

Posts: 2
Joined: 1/16/2002
From: Canada
Status: offline
Hey!! I had this burner for a while too and I HAVE THE EXACT SAME PROBLEM!!! =(

Anyways..... This is what I did to fix that stupid medium detection error in CloneCD, I just found it out so I haven't tried in Nero or any other program. If you change DAO to RAW SAO in CloneCD it works fine. I tried 4 CDs all different brands (Memorex, Imation, Verbatim, and some no name brand) and they all worked at 24x.
DAO works for me in 16x or less which is all the speeds that dont use that ZCAV or whatever burning method its called. It worked for me, and I hope it works for everyone else!!

P.S. Anyone got the firmware upgrade 1.1 to actually work?? Whenever I run it, it says Cannot find compatible drive to update.

-YG007

There's no speed limit in mah road~!!

(in reply to Avatar1)
Post #: 23
RE: Problem with Sony CRX175E - 1/17/2002 9:15:31 AM   
Gabe

 

Posts: 46
Joined: 1/30/2001
From: Germany
Status: offline
Hi!

@YG007:

Have you got a :

Sony CRX 175A
Sony CRX 175A1
Sony CRX 175A2

What FW do you currently have?

Bye
Gabe

(in reply to Avatar1)
Post #: 24
RE: Problem with Sony CRX175E - 1/18/2002 8:03:13 PM   
YG007

 

Posts: 2
Joined: 1/16/2002
From: Canada
Status: offline
I have the CRX-175E

Firmware 1.0g

I want to upgrade it to 1.1, but when I run the software to do it, it says "No compatible drives".

.... and it is the right firmware upgrade.

There's no speed limit in mah road~!!

(in reply to Avatar1)
Post #: 25
RE: Problem with Sony CRX175E - 1/19/2002 4:40:51 AM   
Gabe

 

Posts: 46
Joined: 1/30/2001
From: Germany
Status: offline
Hi!

Is DMA deaktivated?

Bye
Gabe

(in reply to Avatar1)
Post #: 26
RE: Problem with Sony CRX175E - 1/19/2002 10:42:00 PM   
chooka61

 

Posts: 2
Joined: 1/19/2002
From: Australia
Status: offline
I have a CRX175E working on ME, this works fine with Roxio platinum 5.02C, It needed the update to C, to pick up the burner.


(in reply to Avatar1)
Post #: 27
RE: Problem with Sony CRX175E - 1/20/2002 3:43:19 AM   
Levendi

 

Posts: 20
Joined: 1/4/2002
From: Australia
Status: offline
Ok fellas! I have been using the sony crx175e close to a month and have tried a number of ways/programs that I can be happy with and this is the outcome. I'm using XP and my my sony gets detected by (clonecd, nero, winoncd & easycd creator)without any problem what-so-ever! I have to admit even though I dont realy like easycd creator that much, I found it works the best/fastest with my sony crx175e. I use clonecd for cd-to-cd, I found it to be the best/fastest, I use nero for mpeg-to-vcd, I use easycd creator for mp3-to-audio format for listening on any cd player. The sad news is of all the programs I use, I love winoncd 5.01 the best for any type of cd burning but when I try burning above 16x it falls apart! Hint! as I mentioned before for those who use xp, you must disable xp's internal burning program that window media player uses or you will find it conflicts with your other burning programs.


(in reply to Avatar1)
Post #: 28
RE: Problem with Sony CRX175E - 1/20/2002 3:46:14 AM   
Levendi

 

Posts: 20
Joined: 1/4/2002
From: Australia
Status: offline
By the way! can someone tell me where I can download the latest version 1.1 for my sony crx175e. Thanks in advance!


(in reply to Avatar1)
Post #: 29
RE: Problem with Sony CRX175E - 1/20/2002 6:27:47 AM   
Gabe

 

Posts: 46
Joined: 1/30/2001
From: Germany
Status: offline
Hi!

You got Post

Bye
Gabe

(in reply to Avatar1)
Post #: 30
RE: Problem with Sony CRX175E - 1/21/2002 4:29:40 AM   
Levendi

 

Posts: 20
Joined: 1/4/2002
From: Australia
Status: offline
Thanks Gabe I got the file but when I try to update I get the message "No Updatable Drive Present"??????? weird!!!!!!! I know others have had this problem as well.........any sujestions on what I can do about it!


(in reply to Avatar1)
Post #: 31
RE: Problem with Sony CRX175E - 1/21/2002 5:57:32 PM   
Nock

 

Posts: 6
Joined: 1/3/2002
From:
Status: offline
Levendi, everyone seems to be having this problem, has anyone been able to get this file to update their drives?


(in reply to Avatar1)
Post #: 32
Page:   <<   < prev  1 [2] 3   next >   >>
All Forums >> [Optical Storage] >> CD, DVD, BD Drives >> RE: Problem with Sony CRX175E Page: <<   < prev  1 [2] 3   next >   >>
Jump to:





New Messages No New Messages
Hot Topic w/ New Messages Hot Topic w/o New Messages
Locked w/ New Messages Locked w/o New Messages
 Post New Thread
 Reply to Message
 Post New Poll
 Submit Vote
 Delete My Own Post
 Delete My Own Thread
 Rate Posts




Forum Software © ASPPlayground.NET Advanced Edition 2.4.5 ANSI

0.031