CDRInfo Forum CDRInfo Forum

Forums  Register  Login  My Profile  Inbox  Address Book  My Subscription  My Forums 

Photo Gallery  Member List  Search  Calendars  FAQ  Ticket List  Log Out

problem with transferrate   Logged in as: Guest
Viewers: 420 You can click here to see Today's Posts | Most Active Topics | Posts Since Last Visit
  Printable Version
All Forums >> [Optical Storage] >> CD, DVD, BD Drives >> problem with transferrate Page: [1]
Login
Message << Older Topic   Newer Topic >>
problem with transferrate - 2/29/2004 5:54:18 PM   
ZXR750

 

Posts: 3
Joined: 2/29/2004
From: Germany
Status: offline
hi people,
i've got a problem with my 2 yamaha burners

hard & software:
1x yamaha 3200S
1x yamaha F1S
adaptec 29160
winXP pro
nero 6 ultra
latest aspi's

i just recently switched from win2k to winXP and am having the following problem:

when i run nero speedtest both yamaha scsi burners don't go over 10x speed.

i had no problems with win2k and same config.

Post #: 1
RE: problem with transferrate - 2/29/2004 7:38:02 PM   
sp


Posts: 1371
Joined: 3/30/2003
From: Falkland Islands
Status: offline
You might have to configure correctly the SCSI card. For example DMA and so on.


_____________________________

WM # CI

(in reply to ZXR750)
Post #: 2
RE: problem with transferrate - 3/1/2004 12:40:32 AM   
MP3Mogul


Posts: 5743
Joined: 4/11/2002
From: Retired Moderator
Status: offline
Also since you are now using WinXP, you said you have the "latest" ASPI drivers... Ensure that they are not abover version 4.60, as there is a stability problem in WinXP with versions above 4.60.


_____________________________



LG GSA H22L Firm 1.02
Samsung SH-203N Firm SB01
LiteOn SOHD-16P9S Firm FS0D

(in reply to ZXR750)
Post #: 3
RE: problem with transferrate - 3/2/2004 12:05:17 AM   
ZXR750

 

Posts: 3
Joined: 2/29/2004
From: Germany
Status: offline
scsi card is config right, but aspi's might be the problem. i downloaded the aspi's from adaptec 3 weeks ago, version 4.71.2. thx for the info. any idea where i can get the aspi vers. 4.6?

(in reply to ZXR750)
Post #: 4
RE: problem with transferrate - 3/2/2004 1:25:12 AM   
Burnologist

 

Posts: 42
Joined: 9/11/2002
From: USA
Status: offline
You need to make sure you have the latest drivers and firmware for your 29160 card. Yamaha has had problems with older firmware and drivers on those cards. You can also make sure the transfer rate is set to 10 mb or lower on there ID's in the bios.

(in reply to ZXR750)
Post #: 5
RE: problem with transferrate - 3/2/2004 1:44:22 AM   
MP3Mogul


Posts: 5743
Joined: 4/11/2002
From: Retired Moderator
Status: offline
Also,

you can download Laffin's ASPI fix to return to the more stable 4.60 HERE


_____________________________



LG GSA H22L Firm 1.02
Samsung SH-203N Firm SB01
LiteOn SOHD-16P9S Firm FS0D

(in reply to ZXR750)
Post #: 6
RE: problem with transferrate - 3/3/2004 8:34:26 PM   
ZXR750

 

Posts: 3
Joined: 2/29/2004
From: Germany
Status: offline
thx for the help people, transfers are running like they used to, i used the older aspi's.

(in reply to ZXR750)
Post #: 7
RE: problem with transferrate - 3/3/2004 11:59:18 PM   
Laffin Assassin


Posts: 4648
Status: offline
Yet again my ASPI FIX cures a problem !!!


_____________________________

Speaking Without Thinking, Is Like Shooting Without Aiming !!!

(in reply to ZXR750)
Post #: 8
RE: problem with transferrate - 3/4/2004 5:51:52 AM   
MP3Mogul


Posts: 5743
Joined: 4/11/2002
From: Retired Moderator
Status: offline
... I'm thinkin' Laffin and I should be charging a levy on that download.... LOL!


_____________________________



LG GSA H22L Firm 1.02
Samsung SH-203N Firm SB01
LiteOn SOHD-16P9S Firm FS0D

(in reply to ZXR750)
Post #: 9
Page:   [1]
All Forums >> [Optical Storage] >> CD, DVD, BD Drives >> problem with transferrate Page: [1]
Jump to:





New Messages No New Messages
Hot Topic w/ New Messages Hot Topic w/o New Messages
Locked w/ New Messages Locked w/o New Messages
 Post New Thread
 Reply to Message
 Post New Poll
 Submit Vote
 Delete My Own Post
 Delete My Own Thread
 Rate Posts




Forum Software © ASPPlayground.NET Advanced Edition 2.4.5 ANSI

0.030