CDRInfo Forum CDRInfo Forum

Forums  Register  Login  My Profile  Inbox  Address Book  My Subscription  My Forums 

Photo Gallery  Member List  Search  Calendars  FAQ  Ticket List  Log Out

Win XP Pro Drive Problem   Logged in as: Guest
Viewers: 833 You can click here to see Today's Posts | Most Active Topics | Posts Since Last Visit
  Printable Version
All Forums >> [PC hardware] >> General Hardware Issues >> Win XP Pro Drive Problem Page: [1]
Login
Message << Older Topic   Newer Topic >>
Win XP Pro Drive Problem - 6/19/2005 4:19:10 AM   
Clint


Posts: 2184
Joined: 9/11/2001
From: Australia
Status: offline
Just wondering if anyone else has encountered the same problem as myself? As follows:

On my second (backup) system running Windows XP Pro SP2 all latest updates to all apps/drivers/BIOS/firmware where applicable, apon insertion of physical media (be it CD/DVD) Windows Explorer sometimes does not detect the media, whereas application software can still see the contents, which means I cannot view the disc, only extract its contents etc... Drives are JLMS XJ-HD166S and PLEXTOR PX-712A both newest revisions.

I beleive Norton AntiVirus 2005 has something to do with this, but works fine on primary system.

Have tried letting Windows re-install both drives but to no avail. There must be a driver of some sort that occasionally conflicts?

Specs of the system in question are:
____________________
Intel Pentium III ~733MHz
384MB PC-133 SD-RAM (CL-2)
IBM 2178 Mainboard with VIA Apollo Pro 133A System chipset (****)
180GB IBM Deskstar 180GXP 7200rpm 8MB FDB HDD
SoundBlaster Audigy 2 6.1
Leadtek nVIDIA GeForce3 Ti 500 128MB DDR2-RAM
____________________

All latest software.

I'm quite puzzled, and have quite a lot of stuff on that system to consider a format at this stage

Any insights are indeed welcome, cheers guys!


< Message edited by Clint -- 6/20/2005 2:53:12 AM >


_____________________________


_________________
You Get What You Pay For...
Post #: 1
RE: Win XP Pro Drive Problem - 6/19/2005 6:13:49 AM   
Iggy


Posts: 3381
Joined: 7/22/2004
From: Jupiter
Status: offline
When you say "...Windows Explorer sometimes does not detect the media..", do you mean by autoplay?

(in reply to Clint)
Post #: 2
RE: Win XP Pro Drive Problem - 6/19/2005 8:48:57 AM   
MP3Mogul


Posts: 5743
Joined: 4/11/2002
From: Retired Moderator
Status: offline
Clint,

    I think I read somewhere this was a VIA chipset issue, but I can't remember, I'll see if I can search it down again.


_____________________________



LG GSA H22L Firm 1.02
Samsung SH-203N Firm SB01
LiteOn SOHD-16P9S Firm FS0D

(in reply to Iggy)
Post #: 3
RE: Win XP Pro Drive Problem - 6/20/2005 2:19:32 AM   
Clint


Posts: 2184
Joined: 9/11/2001
From: Australia
Status: offline
quote:

ORIGINAL: Iggy

When you say "...Windows Explorer sometimes does not detect the media..", do you mean by autoplay?

No, simply browsing files.

Thanks MP3, I'll have another look aswell.


_____________________________


_________________
You Get What You Pay For...

(in reply to Iggy)
Post #: 4
RE: Win XP Pro Drive Problem - 6/20/2005 2:55:52 AM   
Clint


Posts: 2184
Joined: 9/11/2001
From: Australia
Status: offline
quote:

ORIGINAL: MP3Mogul

Clint,

   I think I read somewhere this was a VIA chipset issue, but I can't remember, I'll see if I can search it down again.

There is also a AGP graphics issue with this chipset for anyone who still uses it...

Host Bridge : 1106 0691 C4 00000000  VIA Technologies Inc. VT82C694X Apollo Pro 133A System
ISA (South) Bridge : 1106 0596 12 00000000  VIA VT82C596X
 
The above is complete chipset info, if that can help anyone?!


_____________________________


_________________
You Get What You Pay For...

(in reply to MP3Mogul)
Post #: 5
RE: Win XP Pro Drive Problem - 6/20/2005 5:11:40 AM   
MP3Mogul


Posts: 5743
Joined: 4/11/2002
From: Retired Moderator
Status: offline
Clint,

    Have you tried just using Windows drivers and removing the VIA ones?  I think that this helped some in the past.


_____________________________



LG GSA H22L Firm 1.02
Samsung SH-203N Firm SB01
LiteOn SOHD-16P9S Firm FS0D

(in reply to Clint)
Post #: 6
RE: Win XP Pro Drive Problem - 6/20/2005 7:57:46 AM   
Clint


Posts: 2184
Joined: 9/11/2001
From: Australia
Status: offline
Yes it is on the Microsoft IDE driver, with the latest VIA 4in1's service pack installed (not Hyperion).


_____________________________


_________________
You Get What You Pay For...

(in reply to MP3Mogul)
Post #: 7
RE: Win XP Pro Drive Problem - 6/20/2005 3:18:24 PM   
MP3Mogul


Posts: 5743
Joined: 4/11/2002
From: Retired Moderator
Status: offline
Okay, I'll see if I can hunt down that article.


_____________________________



LG GSA H22L Firm 1.02
Samsung SH-203N Firm SB01
LiteOn SOHD-16P9S Firm FS0D

(in reply to Clint)
Post #: 8
Page:   [1]
All Forums >> [PC hardware] >> General Hardware Issues >> Win XP Pro Drive Problem Page: [1]
Jump to:





New Messages No New Messages
Hot Topic w/ New Messages Hot Topic w/o New Messages
Locked w/ New Messages Locked w/o New Messages
 Post New Thread
 Reply to Message
 Post New Poll
 Submit Vote
 Delete My Own Post
 Delete My Own Thread
 Rate Posts




Forum Software © ASPPlayground.NET Advanced Edition 2.4.5 ANSI

0.032