CDRInfo Forum CDRInfo Forum

Forums  Register  Login  My Profile  Inbox  Address Book  My Subscription  My Forums 

Photo Gallery  Member List  Search  Calendars  FAQ  Ticket List  Log Out

Issue-strange Artifacts   Logged in as: Guest
Viewers: 1318 You can click here to see Today's Posts | Most Active Topics | Posts Since Last Visit
  Printable Version
All Forums >> [Optical Storage Software] >> CD/DVD Authoring >> Issue-strange Artifacts Page: [1] 2   next >   >>
Login
Message << Older Topic   Newer Topic >>
Issue-strange Artifacts - 1/13/2005 12:16:42 AM   
hb_lead

 

Posts: 11
Joined: 1/13/2005
Status: offline
Hey everyone,
I've been burning a few dvd's flawlessly now, but ran across my first problem today when backing up Any Given Sunday. I've been using Dvd Shrink newest version to rip and encode and burn. This was the first dvd where i needed to compress the file, and i used to Author option in order to remove any needless extras. Anyway, before I burned, I played the .vob files created by dvd shrink to make sure the compression looked okay. It looked great ( I used the high quality error compensation thing). I then burned to DVD+R. The dvd plays great on powerdvd, and on my PS2. However, there are artifacts galore on my brand new Toshiba TV/DVD combo player. The movie looks like a complete mess. All my other dvd+r's play perfectly on it. Any ideas? Thanks in advance for your help!
this is the tv if it would help.
http://www.bestbuy.com/site/olspage.jsp?tab=1&type=product&id=1072287384966&skuId=6292059&productCategoryId=cat03008
Post #: 1
RE: Issue-strange Artifacts - 1/13/2005 1:47:19 AM   
Iggy


Posts: 3381
Joined: 7/22/2004
From: Jupiter
Status: offline
Welcome.

For better quality, when a compression is nesseceray, run also deep analysis.

What burner do you have and which media did you try?

It is probably the media or you need a newer firmware revision for your drive.

(in reply to hb_lead)
Post #: 2
RE: Issue-strange Artifacts - 1/13/2005 2:05:27 AM   
hb_lead

 

Posts: 11
Joined: 1/13/2005
Status: offline
i did run deep analysis.. sorry for not mentioning.

I have the new lite-on SHOW-1633s.
Memorex 8x DVD+R.

Just not sure why the problem would only surface on certain dvd players, namely my Toshiba?

(in reply to Iggy)
Post #: 3
RE: Issue-strange Artifacts - 1/13/2005 10:37:39 AM   
Iggy


Posts: 3381
Joined: 7/22/2004
From: Jupiter
Status: offline
What firmware does your 1633 has? Get the latest.

It might be a bad burn and your Toshiba to have low error correction or it is incompatible with those media. Are they made from CMC Magnetics?

Ca you try with a different media?

(in reply to hb_lead)
Post #: 4
RE: Issue-strange Artifacts - 1/13/2005 12:57:57 PM   
hb_lead

 

Posts: 11
Joined: 1/13/2005
Status: offline
I'm not sure about CMC Magnetics- don't see that written anywhere on the dvd's or packaging.

I don't have any other dvd+r media with me currently. These had been working just fine.

Is it possible that my Toshiba has trouble reading compressed DVD's? That really seems to be the only variable.

I didn't see the need to download any firmware updates, but I guess this could call for it. I will go to the lite-on website and install it.

(in reply to Iggy)
Post #: 5
RE: Issue-strange Artifacts - 1/13/2005 1:13:33 PM   
Iggy


Posts: 3381
Joined: 7/22/2004
From: Jupiter
Status: offline
Trouble with compressed, probably not.

As for the firmware go below:

http://forum.rpc1.org/dl_firmware.php?download_id=1934

The firmware most times muches more media while improves the writng quality for other by adjusting the writing strategy.

As for Memorex check their ID using a capable utility for this such as DVDinfoPro or even from Nero CDSpeed.

You said that those media were just fine, in the same Toshiba player? What about with other movies?

(in reply to hb_lead)
Post #: 6
RE: Issue-strange Artifacts - 1/13/2005 1:29:10 PM   
hb_lead

 

Posts: 11
Joined: 1/13/2005
Status: offline
Yea that media has worked with other movies fine in the Toshiba.

Should I update with that firmware or from the Lite ON website?

(in reply to Iggy)
Post #: 7
RE: Issue-strange Artifacts - 1/13/2005 1:33:10 PM   
Iggy


Posts: 3381
Joined: 7/22/2004
From: Jupiter
Status: offline
The firmware is the same in both cases. The download from LiteOn is slow most times.

Anyway the newer firmware the better.

How many times did you burned this movie?

(in reply to hb_lead)
Post #: 8
RE: Issue-strange Artifacts - 1/13/2005 1:36:50 PM   
hb_lead

 

Posts: 11
Joined: 1/13/2005
Status: offline
I think my firmware is currently BSOK, do i need to update?

(in reply to hb_lead)
Post #: 9
RE: Issue-strange Artifacts - 1/13/2005 1:38:49 PM   
Iggy


Posts: 3381
Joined: 7/22/2004
From: Jupiter
Status: offline
There are two newer firmware than this one. Personaly I would flash it.

How many copies of this backup did you try on your player? Sometimes a disc happens to have problems.

(in reply to hb_lead)
Post #: 10
RE: Issue-strange Artifacts - 1/13/2005 1:39:10 PM   
hb_lead

 

Posts: 11
Joined: 1/13/2005
Status: offline
I only burned the movie once, but it plays perfectly in two dvd players- my computer's and my PS2.

(in reply to hb_lead)
Post #: 11
RE: Issue-strange Artifacts - 1/13/2005 1:43:05 PM   
Iggy


Posts: 3381
Joined: 7/22/2004
From: Jupiter
Status: offline
It might be a coincidence. Personaly, always, I would install the new firmware and repeat the burn. However probably might be this of the error correction but the firmware doesn't costs anything to try it.

Did you read this:

http://www.liteonit.com/ODD/English/e_downloads/e_firmware_dvd%20rw.asp

(in reply to hb_lead)
Post #: 12
RE: Issue-strange Artifacts - 1/13/2005 1:46:12 PM   
hb_lead

 

Posts: 11
Joined: 1/13/2005
Status: offline
Ok, I am bout to flash and re-burn. Will let you know. And thanks for the help so far Iggy.

(in reply to Iggy)
Post #: 13
RE: Issue-strange Artifacts - 1/13/2005 1:52:58 PM   
Iggy


Posts: 3381
Joined: 7/22/2004
From: Jupiter
Status: offline
No problem Mate.

(in reply to hb_lead)
Post #: 14
RE: Issue-strange Artifacts - 1/13/2005 3:06:52 PM   
hb_lead

 

Posts: 11
Joined: 1/13/2005
Status: offline
Just finished...
and i got another coaster.

(in reply to Iggy)
Post #: 15
RE: Issue-strange Artifacts - 1/13/2005 5:32:10 PM   
hb_lead

 

Posts: 11
Joined: 1/13/2005
Status: offline
any ideas guys?

(in reply to hb_lead)
Post #: 16
Page:   [1] 2   next >   >>
All Forums >> [Optical Storage Software] >> CD/DVD Authoring >> Issue-strange Artifacts Page: [1] 2   next >   >>
Jump to:





New Messages No New Messages
Hot Topic w/ New Messages Hot Topic w/o New Messages
Locked w/ New Messages Locked w/o New Messages
 Post New Thread
 Reply to Message
 Post New Poll
 Submit Vote
 Delete My Own Post
 Delete My Own Thread
 Rate Posts




Forum Software © ASPPlayground.NET Advanced Edition 2.4.5 ANSI

0.047