CDRInfo Forum CDRInfo Forum

Forums  Register  Login  My Profile  Inbox  Address Book  My Subscription  My Forums 

Photo Gallery  Member List  Search  Calendars  FAQ  Ticket List  Log Out

Did I Fry my Liteon?   Logged in as: Guest
Viewers: 1323 You can click here to see Today's Posts | Most Active Topics | Posts Since Last Visit
  Printable Version
All Forums >> [Optical Storage] >> Firmware >> Did I Fry my Liteon? Page: [1]
Login
Message << Older Topic   Newer Topic >>
Did I Fry my Liteon? - 12/6/2004 5:30:47 PM   
hotrod11

 

Posts: 54
Joined: 9/15/2004
Status: offline
I have a Liteon 163D that I was trying to update the firmware on and it sat there forever. More than an hour and did not progress, so I had to shut down the computer. Which I know better, but nothing was happening.

My boot HD is the master and my 163D is the slave. When I tried to restart, my MB wouldn't recognize my HD or my 163D in the primary IDE channel....so it would not start.

I removed my IDE cable and got a new one, just for fun and I have since only hooked up my HD.

Is that DVD drive hosed? Is there anything I can do to salvage it?
Post #: 1
RE: Did I Fry my Liteon? - 12/6/2004 6:40:09 PM   
MP3Mogul


Posts: 5743
Joined: 4/11/2002
From: Retired Moderator
Status: offline
you can flash that drive again, it's not toast. You may have to use a DOS flasher.

(in reply to hotrod11)
Post #: 2
RE: Did I Fry my Liteon? - 12/6/2004 6:55:49 PM   
hotrod11

 

Posts: 54
Joined: 9/15/2004
Status: offline
Will a dos flasher work even if my drive is not recognized by my Motherboard?

When it was plugged in as a slave to my HD my MB said
"Searching Primary IDE Channel - Master - Nothing Found
Searching Primary IDE Channel - Slave - Nothing Found"

I then uplugged the DVD Drive then if found my HD again.

Will a DOS Flasher work? Should I have any other drives plugged in?

(in reply to MP3Mogul)
Post #: 3
RE: Did I Fry my Liteon? - 12/6/2004 11:45:06 PM   
code65536


Posts: 177
Status: offline
http://dhc014.rpc1.org/howto.htm#mtkflash


_____________________________

Code Guys | LiteOn FAQ

(in reply to hotrod11)
Post #: 4
RE: Did I Fry my Liteon? - 12/7/2004 3:42:23 AM   
Iggy


Posts: 3381
Joined: 7/22/2004
From: Jupiter
Status: offline
Yes MTKFlash will help you.

(in reply to code65536)
Post #: 5
RE: Did I Fry my Liteon? - 12/7/2004 12:41:15 PM   
hotrod11

 

Posts: 54
Joined: 9/15/2004
Status: offline
Thanks for the info. What a day of no-fun! I finally got it done. From the site above I got mktflash and made a boot floopy and everything worked perfectly. Then I plugged all my other drives back in and it would not find my HD....so windows would not load. I unplugged, replugged, new IDE cable, old cable, primary, secondary......try-fail, try-fail, finally I noticed one wire from one of my 4 pin power connectors had popped out. Whew. All is good.

Now, I am testing to see if my 163D backsup my DVDs faster than my 3500. 4 tests so far this morning.

With SL discs it beats my 3500 hands down. Only about 15min using Recode with no advanced analysis.

With DL Discs I'm not certain yet...It appears to do the advanced analysis much faster, but the compiling DVD seems slower.

(in reply to Iggy)
Post #: 6
RE: Did I Fry my Liteon? - 12/7/2004 4:29:54 PM   
emperor


Posts: 7210
Joined: 4/28/2004
Status: offline
good to see that your drive is back to life!

(in reply to hotrod11)
Post #: 7
Page:   [1]
All Forums >> [Optical Storage] >> Firmware >> Did I Fry my Liteon? Page: [1]
Jump to:





New Messages No New Messages
Hot Topic w/ New Messages Hot Topic w/o New Messages
Locked w/ New Messages Locked w/o New Messages
 Post New Thread
 Reply to Message
 Post New Poll
 Submit Vote
 Delete My Own Post
 Delete My Own Thread
 Rate Posts




Forum Software © ASPPlayground.NET Advanced Edition 2.4.5 ANSI

0.047