CDRInfo Forum CDRInfo Forum

Forums  Register  Login  My Profile  Inbox  Address Book  My Subscription  My Forums 

Photo Gallery  Member List  Search  Calendars  FAQ  Ticket List  Log Out

Help problems with new 812s   Logged in as: Guest
Viewers: 844 You can click here to see Today's Posts | Most Active Topics | Posts Since Last Visit
  Printable Version
All Forums >> [Optical Storage] >> CD, DVD, BD Drives >> Help problems with new 812s Page: [1] 2 3   next >   >>
Login
Message << Older Topic   Newer Topic >>
Help problems with new 812s - 7/2/2004 8:23:57 PM   
doggie

 

Posts: 11
Joined: 7/2/2004
Status: offline
Hi everyone at CDR-info.

I'm new to the forums but I have recently been looking and reviewing at the topics of which dvd burner I should buy considering what I will use it for. I bought a new LiteON 812s a few days ago but I only began using it today. I'm in a need for help.

DVD burner: LiteON SOHW-812s
Firmware: USON using omnipatcher (thanks to Codeguys )
Software: Nero 6.3.1.6
Media: SmartBuy 1-4x DVD-R

Problem:
Since I began burning today and not the day I bought it, I updated the firmware before using it with Omnipatcher applying USON firmware (it was stock USOJ). I did a Info check on the dvd-r blanks using NeroInfoTool and it said they were 4x. So I assumed I could burn them at 4x... I was wrong .
I loaded up Nero as usual and started burning. when the burn process began, Nero logs gave me a "Invalid Block Address" but continued to burn at 4x and also the completed percentage bar was stuck at 1% and both buffers appeared to be invalid as well. the media did not burn finish and the dvd-r popped out. I tried a second time with the same product media but this time the "invalid block address" did not appear and the buffers were normal too but the completion bar was still stuck at 1% and the media failed to burn after 6 minutes. I tried another time using the same product media and tried it at 2x and everything was flawless and i assume it will be still flawless using 1x. these were all using smartbuy dvd-rs. and the product spindle package claimed they are certified AAA grade quality DVD-R 1-4x blanks. I have not tried any other media since all the stores are closed.

Any suggestions on how to fix my problem?
Thanks in advance.
Post #: 1
RE: Help problems with new 812s - 7/3/2004 5:35:46 AM   
MP3Mogul


Posts: 5743
Joined: 4/11/2002
From: Retired Moderator
Status: offline
Do you have DMA enabled? Also which version of ASPI do you have? Is the Windows IMAPI Burning disabled (WinXP)?

(in reply to doggie)
Post #: 2
RE: Help problems with new 812s - 7/3/2004 6:25:47 AM   
emperor


Posts: 7210
Joined: 4/28/2004
Status: offline
LiteON drives are known to have problems with DVD-R media, using latest firmware may solve some problems, else i would suggest trying other media...

(in reply to MP3Mogul)
Post #: 3
RE: Help problems with new 812s - 7/3/2004 6:43:06 PM   
doggie

 

Posts: 11
Joined: 7/2/2004
Status: offline
How do I check if DMA and IMAPI Burning are enabled and/or disabled?
Sorry, I'm still kinda new at this stuff.

I have the latest firmware for the drive which is US0N so I guess that's not the problem .
The ASPI version is 4.60 for windows and Nero ASPI version 2.0.1.59.

I hope that helps. The DMA mode for my dvd burner is at UDMA33... which is quite weird.

My setup:
AMD Athlon64 3400+
Shuttle SN85G4V2

(in reply to doggie)
Post #: 4
[Deleted] - 7/3/2004 8:24:43 PM   
Deleted User
[Deleted by Admins]

(in reply to doggie)
  Post #: 5
RE: Help problems with new 812s - 7/4/2004 5:11:57 AM   
doggie

 

Posts: 11
Joined: 7/2/2004
Status: offline
The DMA is maxed at UDMA2/33... I guess that sucks. Stupid nVidia.
The Windows IMAPI CD-Burning was on Manual so I changed it to Automatic.
I'm trying to burn another DVD-R with the same media. So far, I'm 3 minutes into the burning and the "Invalid Block Address" has not appeared. BUT the Completion bar in Nero 6.3.1.6 is still at 1% AND the Read Buffer of the LiteON is invalid and shaded out but the Used Read Buffer is at 100%. Just now while I'm typing this at 4 minutes in, I received an error saying that it is an "Illegal Disc" and it failed at 4x burning.

I guess this is only happening to me??
maybe I should exchange it for another one if I can or RMA it.

Any more suggestions?
Thanks for trying to help all.

(in reply to Deleted User)
Post #: 6
[Deleted] - 7/4/2004 7:47:36 AM   
Deleted User
[Deleted by Admins]

(in reply to doggie)
  Post #: 7
RE: Help problems with new 812s - 7/7/2004 11:55:31 AM   
doggie

 

Posts: 11
Joined: 7/2/2004
Status: offline
I disabled the IMAPI but I still get the invalid read buffer on the LiteON drive (using Nero 6.3.1.6) and failed to burn at 4x.

(in reply to Deleted User)
Post #: 8
[Deleted] - 7/7/2004 4:54:22 PM   
Deleted User
[Deleted by Admins]

(in reply to doggie)
  Post #: 9
RE: Help problems with new 812s - 7/7/2004 9:59:52 PM   
doggie

 

Posts: 11
Joined: 7/2/2004
Status: offline
I haven't tried any other brands yet for DVD+/-R blanks.
HP CDR48x media burns normally.

Which brand should I buy for my next batch of DVD-R blanks? Ritek or Princo? I know they are quite cheap, but I have to budget myself.
and.. I also have like... 40+ DVD-R blanks of these SmartBuys...

(in reply to doggie)
Post #: 10
RE: Help problems with new 812s - 7/7/2004 10:06:10 PM   
code65536


Posts: 177
Status: offline
NOT Princo. Anything but Princo.

What media code is this SmartBuy media of yours (download KProbe2, pop in a disc, and click on Disc Info)? It may be possible to improve your burn performance by assigning your disc a better write strategy (requires OmniPatcher 1.3.x), like FUJIFILM03, MXL RG02, TYG01, RITEKG06...


_____________________________

Code Guys | LiteOn FAQ

(in reply to doggie)
Post #: 11
RE: Help problems with new 812s - 7/8/2004 2:26:23 AM   
doggie

 

Posts: 11
Joined: 7/2/2004
Status: offline
Here are the specs for the SmartBuy discs I bought:

Disc Type: DVD-R
Book Type: DVD-R
Manufacturer: Prodisc Technology Inc.
Media ID: ProdiscS03
Protection System: None
Region: 1,2,3,4,5,6,7,8
Capacity: 4.38 GB
Free Size: 4.38 GB
Free Blocks: 2297888
Number of Layers: 1
Linear Density: 0.267 um/bit
Track Density: 0.74 um/track
Maximum Read Speed: 3.2x
Maximum Write Speed: 4.0x
Current Write Speed: 4.0x CLV
Write Speed Performance Descriptor 1: 4.0x CLV
Write Speed Performance Descriptor 2: 2.0x CLV

(in reply to code65536)
Post #: 12
RE: Help problems with new 812s - 7/8/2004 2:30:01 AM   
doggie

 

Posts: 11
Joined: 7/2/2004
Status: offline
Oh.
What is the normal Burst Rate of a LiteON 812?
My LiteON 812 is at 5.58MB/s which looks quite low.

(in reply to doggie)
Post #: 13
RE: Help problems with new 812s - 7/8/2004 9:59:41 AM   
code65536


Posts: 177
Status: offline
Hmm. ProdiscS03 *should* burn okay... but before we chase down that path, the proper burst rate should be around 25. Yours is way too low. Check your IDE/DMA/etc.


_____________________________

Code Guys | LiteOn FAQ

(in reply to doggie)
Post #: 14
RE: Help problems with new 812s - 7/8/2004 10:17:27 AM   
emperor


Posts: 7210
Joined: 4/28/2004
Status: offline
Yes something is not ok with your PC

(in reply to code65536)
Post #: 15
RE: Help problems with new 812s - 7/8/2004 4:28:42 PM   
doggie

 

Posts: 11
Joined: 7/2/2004
Status: offline
Hmm... maybe I should just exchange the drive for another.
I think I bent one of the pins at the back port, probably causing this.

My Comp Specs:
AMD Athlon64 3400+
Shuttle SN85G4V2 (nForce3 150)
2x512MB DDR400 Samsung
120GB Seagate 7200.7
LiteON SOHW-812s

The HDD is currently running at ATA100 UDMA5, but the LiteON is running UDMA2 at ATA33 which is really low.
My motherboard drivers are currently up to date... I guess it should be the drive. I'll double check if I can exchange since I only bought this on the 30th of June..

Thanks for everything. I love the support. Keep up the good work. You'll be hearing from me soon.

(in reply to emperor)
Post #: 16
Page:   [1] 2 3   next >   >>
All Forums >> [Optical Storage] >> CD, DVD, BD Drives >> Help problems with new 812s Page: [1] 2 3   next >   >>
Jump to:





New Messages No New Messages
Hot Topic w/ New Messages Hot Topic w/o New Messages
Locked w/ New Messages Locked w/o New Messages
 Post New Thread
 Reply to Message
 Post New Poll
 Submit Vote
 Delete My Own Post
 Delete My Own Thread
 Rate Posts




Forum Software © ASPPlayground.NET Advanced Edition 2.4.5 ANSI

0.031