CDRInfo Forum CDRInfo Forum

Forums  Register  Login  My Profile  Inbox  Address Book  My Subscription  My Forums 

Photo Gallery  Member List  Search  Calendars  FAQ  Ticket List  Log Out

nforce4 prob   Logged in as: Guest
Viewers: 1340 You can click here to see Today's Posts | Most Active Topics | Posts Since Last Visit
  Printable Version
All Forums >> [PC hardware] >> Motherboards/CPU >> nforce4 prob Page: [1]
Login
Message << Older Topic   Newer Topic >>
nforce4 prob - 5/10/2005 7:53:38 AM   
Guest
what the hell is going wrong with me? i can't enable the nv firewall on my nforce4 mobo. How the hell can i do that. ?


< Message edited by Admin -- 5/19/2005 8:51:45 AM >
  Post #: 1
RE: nforce4 prob - 5/10/2005 10:05:49 AM   
SithTracy


Posts: 1670
Status: offline
What is your motherboard?  And if it has dual-nics, are you using the one that supports it?  I am going to assume you've downloaded the lastest drivers for the nForce4:  http://www.nvidia.com/object/nforce_nf4_winxp2k_6.53

Also, this is a very well run forum, but not sure your going to find a lot of nForcers here.  You may want to go to this forum and post your questions:  http://www.hardwareanalysis.com/content/community/forums/


< Message edited by SithTracy -- 5/10/2005 11:16:07 AM >

(in reply to Guest)
Post #: 2
RE: nforce4 prob - 5/10/2005 11:37:52 AM   
emperor


Posts: 7210
Joined: 4/28/2004
Status: offline
grain what exactly is your problem? Have you tried the latest nVidia driver pack which Sith mentioned above?

(in reply to SithTracy)
Post #: 3
RE: nforce4 prob - 5/13/2005 3:33:57 AM   
Guest
quote:

ORIGINAL: SithTracy

What is your motherboard?  And if it has dual-nics, are you using the one that supports it?  I am going to assume you've downloaded the lastest drivers for the nForce4:  http://www.nvidia.com/object/nforce_nf4_winxp2k_6.53

Also, this is a very well run forum, but not sure your going to find a lot of nForcers here.  You may want to go to this forum and post your questions:  http://www.hardwareanalysis.com/content/community/forums/


i habe the Asus A8N-SLI deluxe mobo, and it has dual-nics, a marvell-yukon (or something) and the NV Ethernet. I was trying hard to enable it on the NV ethernet (think NV stands for nVidia). But no luck until know. I was using the asus drivers, and i also tried the nvidia drivers. but again no luck

(in reply to SithTracy)
  Post #: 4
RE: nforce4 prob - 5/13/2005 6:21:44 AM   
SithTracy


Posts: 1670
Status: offline
Great board, that's what I have...  Use the nVIDIA driver kit.  Disable things in the BIOS you aren't using and update your BIOS to 1007 (not that that will fix it - It's just best with this board which I consider to still be very fresh).

Verify that you are using the nVIDIA nic and once you have extracted the 6.53 driver kit, perhaps you should go back and (re)install (in case you accidentally bypassed it during the setup):

C:\NVIDIA\nForceWin2KXP\6.53\Ethernet\NAM\NetworkAccessManagerSetup.exe



(in reply to Guest)
Post #: 5
RE: nforce4 prob - 5/13/2005 7:07:52 AM   
Guest
reinstalling the 6.53 driver fixed the prob. thanks sith

(in reply to SithTracy)
  Post #: 6
RE: nforce4 prob - 5/13/2005 7:32:58 AM   
eleajar


Posts: 114
Joined: 9/16/2004
Status: offline
quote:

ORIGINAL: SithTracy

Great board, that's what I have...  Use the nVIDIA driver kit.  Disable things in the BIOS you aren't using and update your BIOS to 1007 (not that that will fix it - It's just best with this board which I consider to still be very fresh).

Verify that you are using the nVIDIA nic and once you have extracted the 6.53 driver kit, perhaps you should go back and (re)install (in case you accidentally bypassed it during the setup):

C:\NVIDIA\nForceWin2KXP\6.53\Ethernet\NAM\NetworkAccessManagerSetup.exe


i have the same motherboard as you folks here. with the 1007bios version i had some problems with the DDR frequency setting. I have two OCZ 512MB Platinum DDR-RAM and i show that the default setting for the DDR frequency is set to "AUTO". In auto mode, the frequency was 330 and not 400MHz. Manually changing the setting to 400MHz and rechanging to "AUTO" fixes this problem, and the 400MHz frequency remains.

Just mentioning it for users with the same motherboard


_____________________________

Please, excuse my english. I am Italian

(in reply to SithTracy)
Post #: 7
RE: nforce4 prob - 5/13/2005 9:04:47 AM   
SithTracy


Posts: 1670
Status: offline
1007 bios did mess up some memory issues when set to Auto.  I had similar issues and had to set mine manually... No big deal, but I hope it is fixed in the forthcoming 1009 bios.

[edit]
Sorry, there is a 1008 bios out, but I have not tried it yet to see if it resolves memory issues.


< Message edited by SithTracy -- 5/13/2005 10:30:21 AM >

(in reply to eleajar)
Post #: 8
RE: nforce4 prob - 5/13/2005 6:44:00 PM   
eleajar


Posts: 114
Joined: 9/16/2004
Status: offline
i think the 1008 version is onyl beta. am i right?


_____________________________

Please, excuse my english. I am Italian

(in reply to SithTracy)
Post #: 9
RE: nforce4 prob - 5/13/2005 9:35:20 PM   
SithTracy


Posts: 1670
Status: offline
No 1008 came out today... I still have the memory issues and have to set manually.

(in reply to eleajar)
Post #: 10
RE: nforce4 prob - 5/16/2005 3:54:28 AM   
Guest
i tried the 1008 version. When i overclock my system, DDR frequency is lowered automatically, and there is no wasy to change it back to 400MHz. This happens only when the system is overclocked!

(in reply to SithTracy)
  Post #: 11
RE: nforce4 prob - 5/18/2005 9:55:00 AM   
eleajar


Posts: 114
Joined: 9/16/2004
Status: offline
same with 1003 and 1007. but i don't think this is a prob, since you are already streching up you mobo by overclocking the cpu


_____________________________

Please, excuse my english. I am Italian

(in reply to Guest)
Post #: 12
Page:   [1]
All Forums >> [PC hardware] >> Motherboards/CPU >> nforce4 prob Page: [1]
Jump to:





New Messages No New Messages
Hot Topic w/ New Messages Hot Topic w/o New Messages
Locked w/ New Messages Locked w/o New Messages
 Post New Thread
 Reply to Message
 Post New Poll
 Submit Vote
 Delete My Own Post
 Delete My Own Thread
 Rate Posts




Forum Software © ASPPlayground.NET Advanced Edition 2.4.5 ANSI

0.031